Oikeanlaiset aurinkolasit ovat silmille erittäin tärkeät aurinkoisina päivinä. Myös pilvisemmällä säällä ne voivat tulla tarpeeseen. Aurinkolasien kanssa ei tarvitse siristellä silmiä, ja oikein valitut sopivat lasit istuvat päähän mukavasti. Aurinkolasit on helppoa shoppailla netissä, josta voi suuresta valikoimasta löytää itselleen mieluiset lasit.

Aurinkolasien valinta

Aurinkolaseja löytyy monissa eri tyyleissä ja väreissä, ja niillä voi ilmaista omaa persoonaa. Kun lasit tilaa omalla painatuksella, sopivat ne hyvin myös esimerkiksi lahjaksi, tai työpaikan nimikkolaseiksi. Jos aurinkolasien kanssa tulee valinnan vaikeus, niitä voi tilata vaikka useammat erilaisiin tarkoituksiin. Lasit suojaavat silmiä niin autolla ajaessa, ulkoillessa kuin vesiurheilussakin.

UV-säteilyn haitat

Lääkärikeskus Mehiläisen mukaan silmien suojaaminen auringolta on yhtä tärkeää, kuin ihonkin. Auringon UV-säteilyllä on useita haitallisia vaikutuksia, ja aurinkolasien hankinta onkin myös sen puolesta todella tärkeää. Onneksi aurinkolasivalikoimat ovat suuret, jolloin se tekee sopivien lasien löytämisen helpommaksi. Niitä löytyy useissa eri väreissäkin, ja valintaa voi lähteä myös tekemään vaikka oman lempivärin mukaan. Isommalle ryhmälle laseja valitessa on hyvä valita neutraaleja sävyjä.

Erilaisia ominaisuuksia

Sopivien lasien valitsemiseen on Kotiliesi-lehdessä hyviä ohjeita. Ne on hyvä valita käyttötarkoituksen ja kasvojen muodon mukaan. Autolla ajaessa laseilta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia, kuin vaikkapa urheillessa. Virtaviivaiset lasit sopivat pyöräilyyn ja juoksuun, mutta kesäterassille voi valita oman suosikkimallin, vaikka useammatkin eri malliset.