Ammunta on harrastuksena paljon muutakin kuin aseita, kuten käy ilmi Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilta. Se on ennen kaikkea aktiviteetti ja kuten mikä tahansa aktiviteetti, myös ammunnan mielekkyyttä voi parantaa panostamalla mukavuuteen. Mihin varusteisiin ja tarvikkeisiin ampumaharrastajan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Mukavuutta edistetään pienilläkin panostuksilla

Ammuntaa harrastetaan sekä sisä- että ulkotiloissa, säässä kuin säässä, vuodenaikana kuin vuodenaikana. Olkoot kyseessä kesän paahtavat helteet tai talven purevat pakkaset, ammuntaa voi harrastaa milloin vain – kunhan vaatetus ja muut tykötarpeet ovat kohdallaan.

Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota vaatteisin. Kuumalla kelillä vaatteiden tulee olla riittävän hengittäviä, jotta hikoilu ei haittaisi ampumista. Talvella sen sijaan on hyvä satsata hyviin käsineisiin tai vaikkapa kaulahuiviin, jotta ulkoradalla oleskelu ei olisi turhan kylmää. Toiseksi on hyvä ottaa eväät mukaan ampumaradalle, sillä radalla voi venähtää pidempääm eikä ole välttämättä järkevää lähteä muualle syömään. Seurat eivät välttämättä tarjoa ruokaa tapahtumissaan, vaan niihin tulee ottaa mukaan omat eväät.

Sopivia varusteita kannattaa etsiä verkosta. Esimerkiksi Axonprofil tarjoaa harrastuskäyttöön sopivia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja juomapulloja, eväsrasioita ja termosmukeja, joissa kokeneemman kuin myös aloittelevan ampujan eväät kulkevat kätevästi matkassa. Sieltä löytyy myös talvivarusteita, kuten huiveja ja pipoja, joilla ampuja pysyy lämpimänä myös sydäntalvella.

Kertaus on opintojen äiti

Ennen ampumaradalle menemistä kannattaa pitää huolta siitä, että radalle tulee mukaan asianmukaiset varusteet ja -tarvikkeet. Samoin kannattaa kerrata ammunnan aakkoset turvallisen asekäsittelyn osalta, jotta ammunta olisi turvallista.